شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۵

رژیم غذایی برای جلوگیری از سرطان ریه در افراد سیگاری

پزشک عکس رادیولوژی ریه عکسبرداری قفسه سینه

سلامت آنلاین- تحقیقات تازه‌ای مشخص کرده که رژیم غذایی غنی از کارتنوئیدها و ویتامین C احتمالا نقش محافظتی در برابر ابتلا به سرطان ریه، چه برای سیگاری‌ها و چه برای ترک‌کردگان سیگار دارد.



بر اساس یافته‌های یک تحقیق اپیدمیولوژیک که در نشریه Frontiers in Oncology منتشر شده، محققان پی بردند که رژیم غذایی سرشار از ویتامین C و کاروتنوئیدها (carotenoids) نقش محفاظتی در برابر سرطان ریه ایفا می‌کند.
به گزارش سلامت آنلاین به نقل از نیوزمدیکال، آنها علاوه بر اطلاع از نقش مصرف ویتامین ث برای کاهش خطرات ابتلا به سرطان ریه در افرادی که سیگارهای اصطلاحاً سنگین می‌کشند، متوجه شدند که لیکوپن، بتاکریپتوکسانتین، آلفاکاروتن و بتاکاروت نیز همان فواید را برای چنین افرادی در بردارند.
به گفته «مارتین شارک»، نویسنده ارشد این مطالعه، «برخی از این آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین با خطر کمتر سرطان ریه در سیگارهای اصطلاحاً سبک زنانه مرتبط بودند و باعث کاهش خطر ابتلا به این سرطان در زنانی می‌شوند که اصولاً هرگز سیگار نکشیده بودند؛ موضوعی که قبلاً در منابع علمی ما گزارش نشده بود».
این اولین مطالعه‌ای محسوب می‌شود که هر دو مدت سیگارکشیدن و زمانی را در نظر می‌گیرد که کشیدن سیگار ترک شده؛ دو عامل کلیدی مرتبط با سابقه کشیدن سیگار که در ابتلا به سرطان ریه موثرند.
کشیدن سیگار عامل خطر درجه یک در ابتلا به سرطان ریه محسوب می‌شود که علت اصلی مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در سراسر جهان است. با این حال، تحقیق کنونی نشان داده است که رژیم غذایی می‌تواند ابتلا به این سرطان را تحت تاثیر قرار دهد.
بر همین اساس،‌نویسندگان مطالعه نتیجه گرفته‌اند که مصرف میوه و سبزیجات غنی از کاروتنوئید و ویتامین سی راهکار مطلوبی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه هم در افراد سیگاری و هم در افراد غیر سیگای، بویژه سیگاری‌هایی است که سیگارهای سنگین می‌کشند. (سلامت آنلاین/ ترجمه: زری حسین‌زاده)

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.