دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۲

پروتئین سویا، بیماری التهاب روده را کاهش می‌دهد

سویا

سلامت آنلاین- نتایج مطالعه روی موش‌ها و کشت سلول‌های روده انسان نشان می‌دهد که رژیم غذایی حاوی پروتیین سویا می‌تواند درمانی کمکی و موثر برای بیماری التهاب روده باشد.



به گزارش سلامت آنلاین، پایگاه اینترنتی ساینس دیلی نوشت: بیماری‌های التهابی روده nflammatory bowel) disease) یا (IBD) به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که سبب التهاب جدار روده بزرگ و روده باریک می شوند.
نتایج مطالعه محققان دانشگاه پنسیلوانیا از این جهت اهمیت دارد که بیماری های التهاب روده -شامل کولیت اولسراتیو و کرون– با التهاب مداوم و دوره ای روده بزرگ مشخص می شوند و نشان دهنده عامل خطرساز بسیار مهم برای ابتلا به سرطان روده است.
جاشوا لامبرت استادیار علوم غذایی در دانشگاه پنسیلوانیا گفت: تهیه راهبردهایی در زمینه رژیم غذایی برای کاهش بیماری التهاب روده بزرگ، به لحاظ سلامت عمومی اهمیت قابل توجهی دارد.
وی گفت: گروه تحقیقاتی وی متوجه شدند که کنستانتره پروتئین سویا می تواند اثرات آنتی اکسیدانی در سلول های کشت شده روده انسان داشته باشند و شدت التهاب را در موش ها متعادل سازد.
محققان کنستانتره پروتئین سویا را به رژیم غذایی موش اضافه و مقادیر مساوی از سایر منابع پروتیینی را که برابر با حدود ۱۲ درصد بود، حذف کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد که کنستانتره پروتیین سویا در سطح دوز ۱۲ درصدی، کاهش وزن بدن و التهاب طحال را در موش های مبتلا به بیماری التهاب روده برطرف می کند.
با این حال محور مطالعات بعدی بر این موضوع تمرکز خواهد داشت که آیا نتایج این تحقیق در مورد انسان ها نیز صدق می کند.
نتایج این تحقیق در مجله Journal of Nutritional Biochemistry منتشر شده است. (ایرنا)