شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۰

خرما را قبل از مصرف بشویید

خفاش خرما ویروس بیماری

سلامت آنلاین- با وجودی که وزارت بهداشت به صورت رسمی موضوع آلودگی خرماهای بم به ویروس نیپا را از طریق خفاش ها تکذیب کرده است، اما هنوز ارسال خبر آن در شبکه های اجتماعی موجب نگرانی تعدادی از افراد شده است. بر همین اساس موضوع را با یک متخصص علوم و صنایع غذایی مورد تحلیل و بررسی قرار دادیم.

دکتر آراسب دباغ مقدم در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: هر سال با گرم شدن هوا و رسیدن فصل خرماپزان شایعاتی از این دست، در فضاهای مجازی تولید و دست به دست می شود که متاسفانه ضرر هنگفتی به صنعت خرمای کشور و به ویژه کشاورزان خرماکار وارد می کند.

وی با اشاره به اینکه بیماریی ای به نام نیپا که عامل آن نوعی ویروس به نام ویروس نیپاست در کشورهای آسیای جنوب شرقی دیده می شود گفت: این بیماری با علایمی شبیه به آنفلوانزا شروع می شود و ممکن است به التهاب مغز (انسفالیت)، اغما (کما) و مرگ در ۴۰ تا ۷۵ درصد از بیماران منجر گردد.

این متخصص در پاسخ به این پرسش که آیا واقعیت دارد که خفاش ها می توانند خرما را آلوده کنند گفت: ویروس نیپا به طور طبیعی در خفاش های میوه خوار آسیای جنوب شرقی دیده می شود، اما خفاش ها به این بیماری مبتلا نمی شوند. خفاش ها ویروس را از طریق بزاق و ادرار خود دفع می کنند و ممکن است میوه هایی همچون خرما را که مورد مصرف انسان یا حیوانات قرار می گیرند، آلوده کنند.

 به گفته وی این بیماری نخستین بار در سال ۱۹۹۹ میلادی در ۲۵۰ نفر از ساکنان مالزی و سنگاپور با علایم التهاب مغز و تب گزارش گردید و در سال های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ میلادی نیز گزارشی از این بیماری در ۱۲ فرد بنگلادشی منتشر شد که ۱۱ نفر از آن ها فوت کردند.

به گفته او این افراد از شیره خرمای قرار داده شده در محیط باز در شب قبل از ایجاد بیماری که بخشی از آن توسط خفاش ها مصرف و آلوده شده بود، استفاده کرده بودند.

دکتر دباغ مقدم درمورد اینکه آیا گزارشی از وجود ویروس بیماری نیپا در ایران و آلودگی خرماهای بم به آن وجود دارد، گفت: تاکنون گزارشی از آلودگی خفاش ها به این ویروس در ایران منتشر نشده است. ضمن این که شهر بم، فاقد تعداد زیاد خفاش است. وزارت بهداشت نیز به صورت رسمی موضوع آلودگی خرماهای بم به این ویروس را تکذیب کرده است و به نظر می رسد که در حال حاضر، این بیماری به همان منطقه آسیای جنوب شرقی محدود باشد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: شست و شوی خرما قبل از مصرف، توصیه ای مناسب است که باید همیشه رعایت شود، زیرا خرماها ممکن است به گرد و خاک یا آلودگی های دست بسته بندی کنندگان، آلوده باشند.

 این متخصص ضمن اشاره به اینکه همه انواع خرماهای ایرانی را می توانید با خیال راحت مصرف کنید، تاکید کرد: بهتر است از ارسال پیام هایی که از درستی آن اطمینان نداریم و از منابع موثقی نیستند، برای سایر افراد خودداری کنیم.(سلامت آنلاین/فاخره بهبهانی)

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.